#

Wigilie Firmowe

MENU WIGILIJNE

POTRAWY DO WYBORU

 

PRZYSTAWKI
Ravioli z grzybami
Gravlax (fi let z łososia marynowany w soli morskiej,pieprzu, koperku, cytrynie, pomarańczach, podany z sosem z dijon, kaparkami, ruccolą i grzanką)
Tradycyjne pierożki z kapustą i grzybami ze złocistą cebulką


ZUPY
Barszczyk buraczkowy z uszkami grzybowymi lub z pasztecikiem francuskim (nadziewanym mięsem lub kapustą z grzybami)
Grzybionka (tradycyjna zupa z suszonych borowików i podgrzybków)
Zupa rybna


DANIA GŁÓWNE
Pierożki z kapustą i grzybami
Tradycyjny karp pieczony
Filet z sandacza na sosie kurkowym
Polędwica z dorsza atlantyckiego w lekkiej panierce „panko”
Filet z łososia w papilocie
Tradycyjna kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną
Schab z kostką marynowany w czosnku, kolendrze i rozmarynie
Rolada z indyka nadziewana kasztanami
Pieczeń z karczku w sosie grzybowym


DODATKI

Ziemniaki puree
Kluseczki śląskie
Ziemniaki opiekane
Kasza gryczana z omastą


SURÓWKI
Potrawka grecka (na ciepło)
Kapusta zasmażana
Mix sałat z vinegrette
Groszek z marchewką w sosie beszamelowym (w zasmażce)
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z buraczków (na ciepło/na zimno) + Sos grzybowy/lub kremowy sos pomidorowy


ZIMNA PŁYTA

Ryba po grecku
Tatar z łososia
Pasztet po staropolsku z żurawiną
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką / śledź w sosie chrzanowym / śledź w sosie słodko-kwaśnym
Tatar ze śledzia
Gravlax
Galaretki rybne
Sałatka z piersią z kaczki i marynowaną gruszką
Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem


DESERY
Brownie czekoladowe z sosem waniliowym
Strudel jabłkowy z lodami waniliowymi
Sernik z rodzynkami w sosie czekoladowym
Lemon posset (deser cytrynowy z jagodami i prażonymi migdałami)


NAPOJE
Kawa/herbata do deseru gratis
Napoje 0,5l/os. (do pakietu 2daniowego GRATIS)
Kompot z suszonych owoców

[ ZAMKNIJ, OK ]

Strona używa ciasteczek (cookies). Wyrażam zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami mojej przeglądarki. Zgadzam się, zamknij tą informację.